Författarkväll med Elisabet Nemert

Bild på Elisabet Nemert

Foto: Johanna Jeansson/Historiska media

Elisabet Nemert kommer till Gnesta bibliotek och berättar om sin bok "Vargarnas tid" och sitt författarskap. Nemert är en högt uppskattad författare som levandegör historien med sina framgångsrika böcker. Hennes förmåga att skildra gripande människoöden blandat med fakta och tidlös livsvisdom har givit henne en stor och trogen publik.

"Vargarnas tid utspelar sig i andra världskrigets skugga. Världen brinner och ondskan breder ut sig allt mer – även i Sverige. Här har världens första rasbiologiska institut bildats för att skydda den så kallade ”rena svenska rasen”. Och den svenska regeringen har stängt landets gränser för judar. I Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.

Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffas Magdalena och Carl-Magnus. Det blir ett livsavgörande möte. Deras mod och medmänsklighet kommer att göra skillnad för många.

Vargarnas tid handlar om mod i krigets skugga. Mod att stå upp för det man innerst inne tror på, för de svaga och värnlösa, mod att försvara rätten till frihet, både till kropp och till själ, och modet att våga vägra lyda order. Även i det allra svartaste mörkret bor ett klart skimrande ljus och det ljuset heter kärlek och hopp. Och som en symbol för det godas kamp mot ondskan löper genom hela boken tre snövita vargar."

Ingen anmälan behövs och det är kostnadsfritt att komma och lyssna.

Dag: Torsdagen den 12 oktober 2017
Tid: Klockan 19.00
Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3, Gnesta
Arrangör: Gnesta bibliotek/Gnesta kommun

Senast publicerad 2017-10-05