Svartvit bild på nazister som marscherar i en stad

Författarsamtal med Erik Sandberg

Välkommen till författarsamtal med Erik Sandberg på Gnesta bokhandel! Erik är författare och journalist som skrivit boken Väckelsens vår.

Fredag den 9 februari kommer Erik Sandberg till Gnesta bokhandel och berättar om hans nyskrivna bok Väckelsens vår: När Hitler formade Sverige. Boken släpps den 30 januari. Missa inte det!

Evenemanget är gratis, föranmälan krävs. Se relaterad information. Länk till annan webbplats.

Information om boken

Våren 1933 blåste kraftiga högervindar. Adolf Hitler blev diktator i Tyskland och höll flammande tal om en nationell revolution medan oppositionen sattes i koncentrationsläger. Över hela Europa skänkte nyheterna från Berlin hopp i olika högerkretsar och det svenska högerpartiet dagens Moderaterna sydde upp armbindlar, bildade kamporganisationer och höll massmöten och flaggparader.

Senare suddades väckelsens vår ut ur högerns egen historieskrivning och är idag påtagligt bortglömd. Med hjälp av dagböcker, mötesprotokoll och dagstidningsmaterial bygger författaren Erik Sandberg en närgången skildring av den svenska mellankrigstiden och sätter ljuset på några av dess mest avgörande veckor – en tid full av lärdomar som ter sig mer aktuella än på länge.

Information om författaren

Erik Sandberg är, förutom författare, även journalist och lärare, bosatt i Björnlunda. Han har tidigare gjort tv-dokumentärer som Den stora sjukhusstriden, Förgrymmade ungar och Snällfällan, som belönades med Guldspaden 2006. Hans kritikerrosade debutbok Lönesänkarna kom 2014 och följdes 2017 av Jakten på den försvunna skatten: Så blev Sverige ett skatteparadis för de rika. Nu är han åter aktuell med Väckelsens vår: När Hitler formade Sverige (Ordfront).

Litteratur Gnesta

Plats

Gnesta Bokhandel, Stora Torget 3

Arrangör

Exlibris Gnesta

Biljettpris

Gratis, anmälan krävs