Gnestadagarna 40 år

Den 1 juni firar Gnestadagarna 40 år! Det blir musik, teater och festliga aktiviteter på Strömmentorget, filmvisning på Elektron och på kvällen hålls en stor jubileumsfest på Södertuna Slott. Välkommen!

Gnestadagen och Gnesta marknad är ett av de evenemang som lockar flest människor till Gnesta under hela året. År 1982 gick den första upplagan av Gnestadagen stapeln. Med knallar från hela landet, tivoli, och festligheter har Gnestadagen varit ett årligt återkommande evenemang sedan dess.

Med tiden växte Gnestadagen och blev Gnestadagarna med marknadslopp och tivoli och firande i dagarna tre. I år är det dags för det 40:e året som marknaden genomförs och det ska vi fira. Det blir som vanligt lopp, marknad och tivoli men det blir också teater och musik på Strömmentorget samt en stor 40-årsfest på Södertuna Slott!

Programpunkter på Strömmentorget den 1 juni

10.30 Här kommer Ville, Valle och Viktor!
En musik- och teaterupplevelse för alla barn och familjer. De oförglömliga supershowartisterna med sina oväntade upptåg, satiriska och pricksäkra dialoger och den grammisbelönade musiken, återuppstår nu i nygammal tappning.

11.45 Krakel Spektakel
Björn Jonsson, trubadur och låtskrivare, är Krakel Spektakel och tar oss med på en musikalisk resa från Hellsings sångskatt. Målgrupp: Barn 3-6 år eller andra med barnasinnet kvar.

12.45 Bicycle Beat
Ett band utöver det vanliga. Med cykel, skrot och två svängiga saxofoner skapar Bicycle Beat en magisk stämning, oavsett vilket sammanhang de kommer till. Musiken är en sprakande blandning av balkan, house, jazz och hiphop, och tillsammans med bandets lekfulla interaktivitet får de både ung som gammal att sjunga, skratta, dansa och få en oförglömlig upplevelse.

13.45 Sörmlands Unga Musiksällskap
Sörmlands Unga Musiksällskap uppträder med sin blåsensemble. Ensemblen som startades under hösten 2023 består av ungdomar och är även öppen för unga vuxna. Det kommer att framföras både klassiska stycken och filmmusik.

14.45 Karin Asplund
Karin är en proggig avkomma från 70-talet. Hon skriver sina egna texter där hon lägger på musik eller tvärtom. Texterna är tidlösa, poetiska och ibland politiska. Hon sjunger till sina skivspår och Wiktor Lindström har producerat och även spelar alla instrument. Karin har tillsammans med Viktor gjort en skiva som snart släpps.

15.45 BPL Redux!
Bandet på Landet, som kommer från Gnesta, kör sina egna låtar och ett par covers. Poppigt, rockigt och folkligt. Inte en fot kommer att vara stillastående. Rycker det i dansnerven så är det bara att ta sig en sväng om eller två.

Filmvisning på Elektron den 1 juni

Barnfilmen Tandfén i trubbel visas vid två tillfällen under dagen.

Tid: Kl 13.00 samt kl 15.00.
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta.
Filmens längd: 1 tim och 19 min
Fri entré, men biljett krävs. Biljetter hämtas på marknadens kansli, Marieströmsgatan 6, mitt emot Biblioteket/Polisen.
Begränsat antal platser så var ute i god tid.

Jubileumsfest på Södertuna slott den 1 juni

Program:
18.00 Södertuna slott öppnar för mat och dryck.
19.00 P&M - "After Gnestadagen" med rocktrubadurerna Micke Theorén och Per Kindholm.
20.00 Landin rockar loss.
20.45 Gnestas pärlor - hitparad med allsköns blandning av kända Gnestaprofiler.
22.15 - 01.00 Dans till Baccus.

Biljetter till Jubileumsfesten på Södertuna Slott köps via Nortic. Se relaterad information nedan. Pris: 250 kr.

Gnestadagarna arrangeras av Gnesta Fotbollsförening GFF och IFK Gnesta i samarbete med: Beijer Byggmaterial, Gnesta kommun, Groove i Gnesta, Rekal, Skottvångs Grufva, Svenska Kulturpärlor, Vår lokal samt Musik och Nöjen Sverige AB.


Barn Ungdom Familj Senior Musik Teater Övrigt Gnesta

Plats

Strömmentorget i Gnesta, Elektron och Södertuna Slott.

Arrangör

Gnestadagarna arrangeras av Gnesta Fotbollsförening GFF och IFK Gnesta i samarbete med: Gnesta kommun, Beijer Byggmaterial, Groove i Gnesta, Rekal, Skottvångs Grufva, Svenska Kulturpärlor, Vår lokal samt Musik och Nöjen Sverige AB.

Biljettpris

Evenemang på Strömmentorget och Elektron: Fri entré. Jubileumsfest på Södertuna: 250 kr.