Gnesta i rörelse

Våren 2019 gör Art Lab Gnesta om sitt utställningsrum till en öppen ateljé. Här kan du sitta ner med en kopp kaffe och bygga vidare på teckningar och texter påbörjade av andra, eller starta något helt nytt. Under sex veckor bjuder vi varje helg in till olika workshops, kostnadsfria och öppna för alla. Kom och måla på väggen till vårt nya växthus, plantera om en tomatstickling från Saqba eller bidra till den nya Gnestalitteraturen!

2015-2019 har vi jobbat i projektet Momentum Gnesta, ett arbete som bygger på ett lokalt nätverk med andra föreningar och individer från omnejden. Målet har varit att diskutera hur ett lokalsamhälle kan tackla omvälvande förändringar, genom att sammanföra kunskaper som redan finns här med erfarenheter som nyligen kommit hit. I salen finns också spår av aktiviteter, utställningar och drömmar som varit en del av Momentum Gnesta de senaste åren. För hela programmet, se relaterad info.

Art Lab Gnesta är en plats för experimentella kopplingar mellan konst och samhälle. Vi skapar möten mellan konsten och konstnärerna, lokalsamhället, skolor, konstinstitutioner och andra som arbetar med konst- eller samhällsfrågor – både lokalt, nationellt och internationellt. Vi håller till i det gamla bryggeriet i Gnesta, där det finns ateljéer, mötesrum och konsthall.

Vi gör utställningar, workshops, publikationer, samtal och andra evenemang både i huset, i det offentliga rummet och hos samarbetspartners. I vårt ateljéprogram bjuder vi in konstnärer för att utforska och producera ny konst som ger bränsle åt diskussionen om vår samtid och dess utmaningar.

Dag och tid

  • 25 maj 2019 kl. 12.00-16.00
  • 26 maj 2019 kl. 12.00-16.00
Konst Workshop Övrigt Gnesta

Plats

Art Lab Gnesta, Bryggargränd 4 i Gnesta

Arrangör

Art Lab Gnesta

Biljettpris

Gratis

Senast publicerad 2019-04-08