Maria Blom & Sture Allén den yngre

När Maria Blom var 19 år flyttade hon till Stockholm för att bli konstnär och gick på Nyckelviksskolan på Lidingö. Då hon spelade på en klubb i Stockholm uppmärksammades hon av Totta Näslund, som tog henne med på en turné i USA och runt om i Sverige. Sedan dess har hon medverkat på ett hundratal skivinspelningar. Bland annat på turnéer och skivor med Ulf Lundell, Eldkvarn, Py Bäckman med flera. Hon har tre egna album: Closer (1996), Ordinary Girl (2005) och Miracle Land (2009).

Hon startade även Skivbolaget Diva tillsammans med sju andra sångerskor som en konstnärlig plattform för kvinnliga musiker, som ett svar på en alltför mansstyrd musikbransch. Skivbolaget Diva har gett ut 22 fullängds-produktioner och arrangerat otaliga konserter.

Carl-Martin Vikingsson aka Sture Allen den yngre behöver kanske ingen större presentation. Som en av frontfigurerna i svensk reggaes största band Svenska Akademin och det egna projektet Stures Dansorkester har hans rappa texter fått benen att spritta. Med alltid lika aktuella texter och engagemang fungerar det även otroligt bra i det lilla formatet.

Dag och tid

  • 27 mars 2019 kl. 19.00-23.00
Musik Gnesta

Plats

Gnesta Strand, Margretedalsvägen 4

Arrangör

Gnesta Unplugged

Biljettpris

60 kr

Senast publicerad 2019-03-12