Tre personer i rutiga skjortor tittar ner i ett rykande hål uppe på en svart kolmila.

Gruvans Dag

Östra Sörmlands Gruvförening bjuder in till en marknadsdag i den vackra miljön vid Skottvångs Värdshus.

Ett 40-tal hantverkare ställer upp sina stånd. Skottvångs-kol finns att köpa. Musik spelas. Lotter säljs. Du kan lyssna till guider som berättar om området. Titta också gärna in i vårt museum, som har gratis inträde dagen till ära, med en ny specialutställning om 1600-talet i Åkers Bergslag. Där får du träffa Hertig Karl, Lohe, Louis de Geer, Willem de Besche, Maria Eleonora med fler profiler. Framför allt: bara njut av vårt fina område!

I Kulturbyn kan du dels titta in i vår smedja där det hamras för fullt, dels köpa fika med smörgåsar gjorda på ugngnsbakat bröd från den vedeldade ugnen i Lövstugan.

Välkommen!

Information om aktören

Östra Sörmlands Gruvförening är en hembygdsförening som i mer än trettio år byggt upp en kolmila och sålt kol från den. Föreningen driver också ett enkelt vandrarhem där möjlighet att njuta bastubad ingår.

En smedja har byggts där det för närvarande finns möjlighet att gå kurser i smide. Ett fint litet museum finns också att besöka. Titta gärna in på osgf.se Länk till annan webbplats. för att få mer information.

Barn Ungdom Familj Senior Lovaktiviteter Föreläsning Konst Musik Skottvång

Plats

Skottvång

Arrangör

Östra Sörmlands Gruvförening

Biljettpris

Gratis