Huldrans afton Sörmland

Välkomna till Jordnära kulturs sista skogsbad för i år! Denna kväll blir Sörmlands enda kväll med årets version av Huldrans Natt. Kvällen består av skogsbad, qigong, konsert med överraskningar och firande av sommarsolståndet. I Japan startades på 1980-talet Shinrin-yoku, en friskvårdsmetod för att motverka stress och utmattning. På svenska heter detta skogsbad. Skogsbad går ut på att ta det lugnt och bada i sinnesintryck från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna. Vi bjuder också på qigong i naturens famn, utvecklad från urgammal kinesisk läkekonst.

Delar av Huldrans Natt-ensemblen låter oss höra stämningsfull vallmusik - vår allra äldsta folkmusik som har sina rötter i skogen, på horn, pipor och sång. Ljuden blandar sig med den ljusa, trolska sommarnatten och det är svårt att säga vad som är vad. Kanske får vi också skymta, ana sådant vi bara hört talas om i sagorna ...

Vandringen leder oss tillbaka till bryggudden vid Kvarnsjön, där ensemblen gör en liten konsert med tema skogen, där firar vi också sommarsolståndet, denna årets kortaste och ljusaste natt. Tag med en egen fikakorg, som vi packar upp efter konserten.

Entréavgiften swishas på plats, halva priset för barn. Från 10 år och uppåt. Inställt vid regn. OBS! På grund av rådande omständigheter kan vi endast ta in 20 personer. Endast föranmälan via facebook-eventet, först till kvarn, se relaterad info.

Föreningen Jordnära kultur, med Nina Nu, Richard och Fredrik Wesemeyer i spetsen. Baserade utanför Björnlunda, vid Mälbykvarns bevarade gamla kvarnmur, i kulturhistorisk miljö. Nina och Richard är kulturarrangörer, follkmusiker och utbildade hälsocoacher och andningspedagoger. Se relaterad info.

Natur Övrigt Björnlunda

Plats

Mälbykvarn, cirka 5 min söder om Björnlunda

Arrangör

Föreningen Jordnära kultur

Biljettpris

150 kr