Fyra musiker med olika instrument på en tecknad bakgrund.

Jazzkonsert för barn med Oddjob

Jazz och djur, vad kan gå fel? Upplev denna roliga och inbjudande föreställning där lekfull musik och rörlig bild ger publiken en kul helhetsupplevelse.

På Grammisgalan 2014 tog Oddjob emot priset för Årets Barnalbum för deras Jazzoo. Temat, som kan anas av albumtiteln Jazzoo, är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna. Musiken berättar de vilda djurens okända historier som den om Igelkotten som försöker ta sig över vägen och om Spiggen ska klara sig utan att bli uppäten av hajen.

2018 släpptes uppföljaren Jazzoo 2 som 2019 belönades med Manifestpriset för bästa barnalbum med motivationen:

Musiken och titlarna skapar associationer och låter fantasin flöda fritt i det menageri som skapats av musiker som tar barnen på allvar!
Oddjob – Jazzoo 2 (Headspin Recordings)

Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan de associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar till barnens stora förtjusning!

Musiken och bilderna i form av kortfilmer finns på SVT-Play För barn, och i december 2017 var det premiär för biofilmen ”Jazzoo – Festen”. Se relaterad information. Oddjob har i nuläget gjort uppemot 100 tokhyllade föreställningar i konsert- och kulturhus i Sverige, Norge, England, Tyskland och Frankrike.

Medlemmar

Goran Kajfes – trumpet, effekter, congas
Per ”Ruskträsk” Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Lars Skoglund – trummor, slagverk
Helene Berg – live visuals Jazzoo

Detta är ett samarbete mellan Gnesta kommun, Skottvångs Grufva och GiG Jazzförening. Förband är Gnesta kulturskolas feriepraktikanter och bandet Haffsårkestern. Förbandet spelar klockan 14.00 och Oddjob spelar klockan 15.00.

Barn Familj Musik Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Gnesta kommun, Skottvångs Grufva och GiG Jazzförening.

Biljettpris

Fri entré