Skottvångs grufva

Residenskonsert: Awilas

Duon Awilas skapar sitt eget sound i mötet mellan folkmusik och improvisation.

Med röster och accordion – men även vatten som droppar, loopar och kalimba – skapar de med små medel en stor ljudbild. År 2017 prisades de som “Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan i Helsingborg. Awilas består av Anki Ebonsdotter (röst) och Larisa Ljungkrona-Mönttinen (accordion).

Under sitt EPOS Residens på Skottvång Gruva sommaren 2022 har Awilas fokuserat på ett undersökande av deras egen skapande process, det musikaliska samspelet och kommunikationen och hur de kan utveckla det. Det har resulterat i nya kompositioner, av vilka det bjuds på ett smakprov under residenskonserten.

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds. Du kan också boka konferens, bröllop, bussresa eller catering.

Konserter sker utomhus under sommarsäsongen (vanligtvis från juni och framåt) med undantag för regn och dåligt väder då konserterna flyttas in i restaurangen. På hösten och vintern sker samtliga konserter inomhus. Håll utkik på vår hemsida www.skottvangsgrufva.com för mer info!

Musik Skottvång

Plats

Skottvångs grufva

Arrangör

EPOS och GiG Jazzförening

Biljettpris

Gratis