Skottvångs grufva

Konsert: Babalisk

Under nästan 20 år har Babalisk regelbundet bjudits in att uppträda på folkmusikfestivaler och evenemang, och fortsätter att blanda genrer och influenser på ett oändligt antal sätt.

Babalisk är ett folkmusikkollektiv som utforskar och kombinerar många områden inom folkmusiken, allt från Klezmer- och Balkanmusik till argentinsk tango, klassisk musik och influenser från Mellanöstern. Babalisk grundades för nästan 20 år sedan av den kurdiske violinisten Brusk Zanganeh och den svensk-polske pianisten Martin Malmgren, och blev kända i hemstaden Göteborg som gatumusikanter och som artister på musikrestauranger och liknande. Bandet blev gradvis känt för sin ovanliga lekfullhet och mix av stilar, med flera medlemmar som också utbildades till klassiska musiker. Ända sedan dess har Babalisk regelbundet bjudits in att uppträda på folkmusikfestivaler och evenemang, och fortsätter att blanda genrer och influenser på ett oändligt antal sätt.

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds. Du kan också boka konferens, bröllop, bussresa eller catering.

Konserter sker utomhus under sommarsäsongen (vanligtvis från juni och framåt) med undantag för regn och dåligt väder då konserterna flyttas in i restaurangen. På hösten och vintern sker samtliga konserter inomhus. Håll utkik på vår hemsida www.skottvangsgrufva.com för mer info!

Musik Skottvång

Plats

Skottvångs grufva

Arrangör

Ett samarbete mellan Skottvångs grufva, GiG Jazzförening och Musik i Gryt