Skottvång

Konsert: En smula adjö – av och med skådespelerskan och sångerskan Anita Nyma

Välkommen till Skottvångs Grufva för att lyssna på en varm, musikalisk och humoristisk Kabaré. När? Lördagen den 25 mars. Tid? Kl.20-22.

Det är bara att klampa på och försöka klara sig till slutet.

”Ända sen jag var barn har jag varit nyfiken på döden. Jag fick aldrig gehör för min nyfikenhet, aldrig några tillfredställande svar på mina frågor.Ingen ville prata om döden och vem vill egentligen det?

JAG!

Jag är rädd, jag vill inte dö men jag vill prata med andra om allt det stora, svarta, hemliga, oförklarliga, som kommer att hända oss. Vi går alla mot samma slutmål, vare sig vi vill det eller ej.

Det är därför jag vill göra denna kabaré.

Jag vet inte mer än vad ni vet om detta vårt gemensamma öde men jag vill i en galopp av känslomässiga vallningar och förskräckelser, skratta och gråta, förvånas och förundras, sjunga och dansa tillsammans med er.

Att under en dryg timme eller två, då mörkret omsluter oss, få vidröra det allra svåraste men också det mest självklara. Inget som inte gjorts förut men aldrig gjorts ändå. En afton, slinka in, regn, rugga av sig, ta min hand i din, din i min.

Paris, Berlin, Stockholm, Eslöv, Jokkmokk.

En hyllning till livet helt enkelt!

Kommer ni?

Information om Artisten

Anita Nyman gick Teaterhögskolan i Malmö och var sedan under flera år engagerad vid Malmö Stadsteater och medverkade då bland annat i Vem är rädd för Virginia Woolf? och Historien om en häst, båda i regi av Ronnie Hallgren.

Från 1987 blev Anita Nyman välkänd för den breda publiken, som en av huvudkaraktärerna i den populära svenska TV-serien Svenska hjärtan av Carin Mannheimer (manus och regi), i rollen som Hellen.

Anita Nyman har vidare arbetat på teatrar som Malmö Stadsteater, Riksteatern, Norrbottensteatern, Estrad Norr, Teater Västernorrland, Dalateatern, Smålands Musik och Teater, Västerbottensteatern, Uppsala Stadsteater, Helsingborgs stadsteater, Teater Tribunalen, Teater Fågel Blå, Musikteatergruppen Oktober, Sommarteater på Krapperup, Döda fallet/Ragunda Sommarteater, Stadra sommarscen, med flera.

Dag och tid

  • 25 mars 2023 kl. 20.00-22.00
Familj Senior Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

200 kr