Texten: Live musik på Skottvång framför en höstig bakgrund

Konsert: Hyllning till Bo Hansson med Bossebandet

Välkommen till Skottvångs Grufva för att lyssna på Bosses den 7 oktober! Tid? Kl. 20-22.

Den mytomspunne Bo Hansson slog igenom på 70-talet med sin karaktäristiska och internationellt uppmärksammade psykedelia. I förfronten av Hanssons beundrarskara fanns självaste Jimi Hendrix som även spelade med Hansson ett par gånger i Stockholm. Bo Hansson är känd för sin musikaliska tolkning av Tolkiens böcker Sagan om ringen.

Bandet Bosses har nu gett sig ut på vägarna för att spela hans musik, ett band med flera av de musiker som spelade på skivorna. Däribland den eminente Kenny Håkansson på gitarr och den lika enastående slagverkaren, sångaren, munspelaren, impressarion, golfentusiasten, modellen och språkekvilibristen Bill Öhrström.

Bosses bjuder även på låtar av Ragnarök , Fläsket Brinner, Nature (Lasse Wellander), Kvartetten som sprängde, Samla Mammas Manna, Träd gräs och Stenar och Kebnekajse – dvs svensk psykedelia från 1970-talet.

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.

Dag och tid

  • 7 oktober 2023 kl. 20.00-22.00
Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

300 kr