Konsert på Skottvångs grufva

Konsert på Skottvångs grufva

Konsert: Jungfrur, brudar, kvinnfolk och käringar

Karin Kolterud och Johanna Dahl hyllar kvinnan och tittar på hennes olika skepnader genom tiderna via den folkliga vistraditionen. Sång möter cello i en förförisk, berättande och kontemplativ kvinnohistorisk resa.

Kvinnan som stark arbetskraft, kvinnans utsatthet och synen på kvinnan som den rena jungfrun, stolta kvinnfolk som vet att ta för sig, kvinnor som offer för svensk hederskultur, kvinnan som förtryckt slagpåse, kvinnlig konkurrens, och kvinnan som den klippa som i alla tider tröstat, vaggat och vyssjat och skänkt barnen trygghet för livet.

Skottvångs musikscen blandar genrer och presenterar både lokala förmågor och välrenommerade utsocknes artister. Här kan ni njuta av allt från pop, rock, punk, funk, soul, blues, visa, folkmusik, klassisk musik, världsmusik samt Jazz i världsklass när GiG Jazzförening hyr in sig på vår scen.

Skottvångs Grufva är en kulturhistorisk och hemtrevlig oas mitt ute i den Sörmländska skogen. Ett äventyr och ett spännande resmål för många, ett avbrott i den hektiska vardagen och en lugn fristad för andra.

Konserter sker utomhus under sommarsäsongen (vanligtvis från juni och framåt) med undantag för regn och dåligt väder då konserterna flyttas in i restaurangen. På hösten och vintern sker samtliga konserter inomhus. Håll utkik på vår hemsida www.skottvangsgrufva.com Länk till annan webbplats. för mer info!

Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva och GiG Jazzförening

Biljettpris

100 kr