Skottvång

Konsert: Kebnekajse

Legendariska Kebnekajse-bandet kommer till Skottvångs Grufva, lördagen den 12 november. Varmt välkomna!

Ett av Sveriges genom tiderna mest kända folkrockband kommer till Skottvång. Det handlar om legendariska Kebnekajse-bandet som på 70-talet var banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden.

Kebnekajse har för evigt skrivit in sig i de musikhistoriska böckerna som ett av den progressiva musikrörelsens största och mest framgångsrika grupper. De var pionjärer när det gällde att spela svensk traditionell folkmusik i sin egen elektrifierade tolkning. Bandet gjorde sex LP-skivor från starten 1971 till 1978 då bandet splittrades.

De enskilda medlemmarna har dock aldrig slutat utan blivit allt mer framgångsrika musiker i olika sammanhang. Kenny Håkansson ingick till exempel i gruppen Dag Vag. Sommaren 2001 återförenades Kebnekajse med samma ursprungsmedlemmar och sedan dess har man fortsatt. Femtio år efter debuten upplever 70-talets folkrockpionjärer ett nytt uppsving.

Missa inte denna samling legendarer på en och samma scen.

Information om Skottvångs Grufva:

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds. Du kan också boka konferens, bröllop, bussresa eller catering.

Dag och tid

  • 12 november 2022 kl. 20.00-22.00
Ungdom Familj Senior Musik Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

300 kr