Johan Rabeus

Konsert: The Big B: Brahms, Beethoven och Bach

Musik i Gryts första konserthelg för i år fortsätter på lördagen den 28 maj i den vackra Gåsinge kyrkan.

The Big B står för Brahms, Beethoven och Bach och framförs dels på magnifika Elghammar och dels i de vackra medeltidskyrkorna i Gryt och Gåsinge. I Gåsinge kyrka uppelver vi en Beethoven-konsert.

Konserten inleds med en ljuvlig Mozartflöjt i försommaren och därefter blir det Beethoven, såväl stråktrio som stråkkvartett, några av musikhistoriens största skatter. Dessutom får vi träffa Beethoven själv livs levande i Dramatenskådespelaren Johan Rabeus gestalt. Han fick lysande recensioner för sin tolkning av Beethoven i pjäsen Dövheten. Nu läser han Beethovens privata brev som är både intima, självutlämnande och förklarande.

Den vackra Gåsinge kyrka är en av Musik i Gryts nya spelplatser i år. Efter konserten bjuds Musik i Gryts medlemmar in till Tingshuset som ligger bredvid kyrkan för att träffa artisterna under avspända former ett så kallat Meet-the-artists.

Konserterna under helgen inleds med ett så kallat pre-concert talk av konstnärliga ledaren Per Nyström som introducerar musiken.

Massimo Quarta- violin, Cosima Carbonara - flöjt, Dinara Mansurova, violin, Eriikka Nylund, viola, Per Nyström, cello och Johan Rabeus, recitation.

14.30 Pre-concert talk. 15.00 Konsert. 16.00 Meet the artists.

Samtliga artister presenteras utförligt på hemsidan www.musikigryt.se. Där kan man också köpa biljetter och registrera sig som medlem i Musik i Gryts förening om man så önskar.

Musik Gnesta Gåsinge Dillnäs

Plats

Gåsinge kyrka samt Tingshuset

Arrangör

Musik i Gryt

Biljettpris

Icke medlemmar 300 kr, medlemmar 250 kr