Povels Naturbarn

Konsert: Povels Naturbarn

Underhållningslegendaren Povel Ramel skulle fyllt 100 år i år. Detta hyllas med en konsert på Björnlunda hembygdsgård den 24 juni.

Underhållningslegendaren Povel Ramel skulle fyllt 100 år i år. Man kan skriva kilometervis om hans betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria, om alla stjärnor han tänt. "Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder" som Gösta Ekman sa. Och Tage Danielsson uttryckte det så här: "Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk". Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har.

Två av de mest självklara Povel-kännarna, dotter Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden, men de sätter också soin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Det är fantastiskt roligt att kunna vara med i 100-årsfirandet och hyllandet av Povel Ramel med den här konserten med "Povels Naturbarn" på Björnlunda hembygdsgård!

Välkommen! Anders Lerner arrangör

Mer information

Det finns möjlighet att köpa en sommarbuffé från Björnlunda Resto, och glass från Sternersborg på plats på hembygdsgården, eller förbeställ hellre vid biljettköpet på Tickster.com.

Evenemanget äger rum på gräsgården mellan husen på hembygdsgården. Ta gärna med egna stolar och filtar om ni önskar något att sitta på. Det finns ett mindre antal bänkar utställda. Det går också bra att ta med egen picknick-korg. Konserten genomförs även vid eventuellt regn. Tänk på att i så fall hellre använda regnställ än paraplyer, för siktens och säkerhetens skull.

Sedan 2011 har Anders Lerner arrangerat sommarkonserter med Lisa Nilsson, Rikard Wolff, Sofia Karlsson, Lena Willemark, och CajsaStina Åkerström, och i år med Povels Naturbarn. Det blir en fantastisk kontakt mellan artisterna och publiken i gräset på tunet mellan husen under de stora ekarnas kronor.

Musik Björnlunda

Plats

Björnlunda hembygdsgård

Arrangör

A.L Manus & Projekt

Biljettpris

Ordinarie: 295 kr, 10 - 16 år: 150 kr