Skottvångs grufva

Konsert: Simone Moreno

Sväng, samba, dans och glädje! Brasilianska sångerskan Simone Moreno och Os Lourinhos med musiker.

Sväng, samba, dans och glädje! Brasilianska sångerskan Simone Moreno och Os Lourinhos tillsammans med musiker som spelat med alla från Robyn och Blacknuss till Ale Möller och Sofia Karlsson ger sig ut på vägarna igen!

Simone är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men sanningen är att Simone startade sin solokarriär i Brasilien redan 1994 och blev en afrobrasiliansk superstjärna som turnerade runt i USA, Japan, Europa och Brasilien, långt innan hon kom till Europa och Sverige i början av 2000-talet. Sedan dess har hon turnerat flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen på klubbar, konserthus och festivaler med sitt band och har hunnit sjunga för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset och gjort latinhouse med SUMO och Rasmus Faber.

Simones senaste release i Brasilien, ”Desde que o samba é samba” (2000), var en hyllning till samba och bossa nova och producerades av gitarristen Roberto Menescal – en av grundarna av bossa nova-rörelsen – som jobbat med bl a Elis Regina. Menescal imponerades av Simones innerliga tolkningar i studion och sa: ”Hon är en skicklig sångerska, som fångar varje situation hon sjunger, och hon har en vild hästs kraft på scenen. Men det är svårt att beskriva – bäst är att se henne själv, för att känna hela hennes styrka, hennes känsla och hennes otroliga energi.”

De sista åren har Simone bl a synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och tevehyllat Drottning Silvia på hennes 70 årsdag. Urkult-festivalen i Näsåker, Bangen Jazz i Sandviken, Hesselby Folk Festival och Göteborgskalaset har besökts, och härom året hyllades Simone efter sitt framträdande i Berwaldhallen på jubileumskonserten för Taube 100 år.

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil.”

(TT-Spektra)

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds. Du kan också boka konferens, bröllop, bussresa eller catering.

Konserter sker utomhus under sommarsäsongen (vanligtvis från juni och framåt) med undantag för regn och dåligt väder då konserterna flyttas in i restaurangen. På hösten och vintern sker samtliga konserter inomhus. Håll utkik på vår hemsida www.skottvangsgrufva.com för mer info!

Dag och tid

  • 30 juli 2022 kl. 20.00-22.00
Musik Skottvång

Plats

Skottvångs grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva och GiG Jazzförening

Biljettpris

300 kr