Skottvångs grufva

Konsert: Staerna

Under residenskonserten på Skottvångs Grufva får publiken höra delar av en ny repertoar i dess ursprungliga form – ett avskalat Staerna i duoformat.

Sångerskorna Isa Holmgren och Nemat Battah driver bandet Staerna ihop, en kvartett som blandar arabisk och svensk folkmusik. De har båda tidigare studerat vid bland annat Norges Musikhøgskole och Sibeliusakademin, där de idag undervisar.

Under EPOS Residens 2022 har Isa och Nemat fokuserat på att skapa ny repertoar till bandet genom att arbeta fram arrangemang för två röster som de sedan kan ta med tillbaka till de andra musikerna i kvartetten för anpassning till en större sättning. Under residenskonserten på Skottvångs Gruva får publiken höra delar av den nya repertoaren i dess ursprungliga form – ett avskalat Staerna i duoformat.

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds. Du kan också boka konferens, bröllop, bussresa eller catering.

Konserter sker utomhus under sommarsäsongen (vanligtvis från juni och framåt) med undantag för regn och dåligt väder då konserterna flyttas in i restaurangen. På hösten och vintern sker samtliga konserter inomhus. Håll utkik på vår hemsida www.skottvangsgrufva.com för mer info!

Dag och tid

  • 5 augusti 2022 kl. 20.00-22.00
Musik Skottvång

Plats

Skottvångs grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

Gratis