Rödlök, vitlök, salladshuvuden och pumpor i en vit tygkasse

Lokal mat! Varför och hur?

Varför är lokalproducerad mat viktig? Välkommen till en inspirations- och samtalskväll om lokal livsmedelsproduktion.

Hur kan vi främja produktionen av den lokala maten och göra den mer tillgänglig? På vilket sätt kan lokal mat bidra till en levande landsbygd och till Gnesta kommuns identitet?

Välkommen till en inspirations- och samtalskväll. Tillsammans tittar på olika aspekter av lokal livsmedelsproduktion, distribution och konsumtion. Vi bjuder på fika!

Tid: Onsdag den 7 februari, klockan 18.00–21.00
Plats: B-salen, Elektron. Västra Storgatan 15, Gnesta

Anmäl dig här: Anmälan till Lokal mat! Varför och hur? Länk till annan webbplats.
Sista anmälningsdag är den 6 februari.

Medverkar gör:

Sofi Gerber – Ekodistrikt Sörmland
Eva Westergren – Odla vardagsmaten
Daniel Israelsson – Vår lokal
Isabel Ramirez och Kali Andersson – Gratis potatis-initiativet
Andreas Andersson – Blacksta gård och LRF
Linus Källander – Bonden på Södertuna, Ekologiska lantbrukarna, KRAV
Johan Siverland – beredskapssamordnare på Gnesta kommun
Matilda Höglund – näringslivs- och besöksnäringssamordnare på Gnesta kommun

Moderator: Sofi Håkansson, Landsbygdsutveckling Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

Har du frågor om evenemanget? Mejla: sofi.hakansson@gnesta.se

Samtalskvällen är en del i Gnesta kommuns arbete med att ta fram ett landsbrygdprogram där den lokala matförsörjningen är en central fråga.

Gnesta

Plats

B-salen, Elektron

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis