Möte med Granbarkborren

Välkommen till en klimatskola med Squid Squad .Granbarkborren är den insekt som gör mest skada i granskogarna. Modernt skogsbruk med endast granskog, istället för blandskog, har tillsammans med ett varmare och torrare klimat lett till stora angrepp. Vad kan vi lära oss om de globala skiften vi står mitt i, genom att närma oss en liten borre både konstnärligt och biologiskt? Tillsammans med Adam Adobati från Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta lär vi oss mer, och gör olika konstnärliga övningar i skogen.

Vi ses utanför Art Lab Gnesta kl 14.00 för gemensam färd mot borrens hemvist. Anmäl gärna att du kommer, se relaterad info. Vi bjuder på fika.

Squid Squad är för dig mellan 13-25 år i (och runtom) Gnesta som vill engagera dig i frågor om klimat och miljö på olika sätt. Vill du ha mer information om Squid-Squad, se relaterad info.

Art Lab Gnesta är en plats för experimentella kopplingar mellan konst och samhälle. Vi skapar möten mellan konsten och konstnärerna, lokalsamhället, skolor, konstinstitutioner och andra som arbetar med konst- eller samhällsfrågor – både lokalt, nationellt och internationellt. Vi håller till i det gamla bryggeriet i Gnesta, där det finns ateljéer, mötesrum och konsthall.

Konst Natur Gnesta

Plats

Art Lab Gnesta, Bryggargränd 4 i Gnesta

Arrangör

Art Lab Gnesta

Biljettpris

Gratis

Senast publicerad 2019-06-10