Nike Markelius med band

Nike Markelius är känd som trummis i Tant Strul på 80-talet, som solo-artist på 90-talet, som sångerska och låtskrivare ibland annat Nike & Röda Orkestern på 2000-talet. Hon är också författare till den uppmärksammade musikaliska självbiografin Trumslag hjärtslag, utgiven 2016, som skildrar vårt musiksverige inifrån under flera årtionden.

Nike släpper nu sitt första solo-album ”Glitter Till Glöd” på många år. De nya låtarna har både rocknerv, drömkänsla och stor dynamik. Det är skildringar från våra inre och yttre rum, i sångerna finns en existentiell undran och en brinnandelängtan efter något mer än det vi ser. Med sig på skivan har hon spännande instrumentalister som gitarrlegendaren Kenny Håkansson, Ulf Rockis Ivarsson och Lotta Partapuoli, som alla bidrar till det unika soundet. Fokus denna kväll är förstås på nya skivan men självklart kommer även tidigare alster med i spellistan.

Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan, vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset. Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.

Dag och tid

  • 24 juli 2019 kl. 20.00-23.00
Musik Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Senast publicerad 2019-05-14