Montage med bilder på konstnärernas verk

Konstutställning på Lagårn i Ullsta

Varje helg under perioden 29 juni–14 juli kan du gå på konstutställning vid Lagårn i Ullsta i Stjärnhov. I utställningen deltar tre konstnärer som visar upp sina alster i måleri, broderi, teckning och trä.

Vill du gå på konstutställning? Välkommen till Lagårn i Ullsta för att ta del av konstverk från tre olika konstnärer. Mikael Jacobsson, Lotta Sjöberg och Stefan Sjöblom visar upp verk i olika konstnärsstilar: trä, teckning, brodering och måleri.

När kan jag se utställningen?

Utställningen kan ses varje lördag och söndag under perioden 29 juni–14 juli, klockan 12.00–16.00. Vernissage på öppningsdagen, lördag den 29 juni.

Arrangör för utställningen är Kulturföreningen Kultur57 och Galleri Lagårn i Ullsta.

Presentation av konstnärerna

Mikael Jacobsson - Måleri

Mikael Jacobssons konstnärskap kretsar kring gestaltning av vardagliga miljöer i teckning och måleri. Han är utbildad konstnär och grafisk formgivare som i 20 år drev designkontor i Stockholm efter sin examen från Konstfack 1998. Några år efter examen insåg han att han behöver måla och har sedan 2004 haft separatutställningar i Sverige och Tyskland. År 2019 tilldelades han Cecilia Frisendahls arbetsstipendium i stenlitografi vid litografiska museet. Mikael bor i Haninge.

Lotta Sjöberg - Teckning & broderi

Lotta är brodös, serietecknare och illustratör, utbildad på Konstfack. Hon har frilansat sedan 2000 med teckningsuppdrag för bokförlag, dagspress, fackföreningar och myndigheter, och gett ut ett antal serieböcker. De senaste åren har hon allt oftare broderat sina teckningar istället för att teckna dem med penna. År 2023 var hon aktuell med separatutställningen Den svarta humorn som följeslagare, på Arbetets museum i Norrköping, där hon ställde ut verk inom den nydöpta genren comics craftivism, som är en blandning mellan satirisk serieteckning och politiskt hantverk. Den utställningen vandrar nu vidare till andra delar av Sverige. År 2023 tilldelades hon stipendiet Albert Bonniers minnesfond 100 år. Lotta är bosatt i Haninge.

Stefan Sjöblom - Träkonst

Stefan är autodidakt och arbetar gärna med drivved från reglerade dammar i Norrland. Utifrån former och blankpolerade ytor formade av vatten, väder och vind skapar han nya skulpturer. Han skapar också konst av trasiga musikinstrument. Stefan har arbetat med återbrukskonst i 30 år och bor i Sollentuna.

Vill du läsa mer om Lagårn i Ullsta och deras evenemang?

Se mer information på deras webbsida:
Till Lagårn i Ullstas webbsida Länk till annan webbplats.

Ungdom Familj Senior Konst Stjärnhov

Plats

Galleri Lagårn i Ullsta, Gryts Ullsta 15 i Stjärnhov

Arrangör

Kulturföreningen Kultur57 och Galleri Lagårn i Ullsta

Biljettpris

Gratis inträde