INSTÄLLT: Rocka Sockorna i Gnesta

Rocka Sockorna i Gnesta ställs in. Detta med anledning av covid-19. Här kan du läsa mer om hur Gnesta kommun arbetar med corona/covid-19.

Den 21/3, på Världsdagen för Downs syndrom, ska hela Sverige rocka sockorna. Det är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Men självklart ska också hela Gnesta rocka sockorna! På biblioteket i Gnesta kommer det att bli strumppyssel och tipspromenad hela dagen. Tillsammans ska vi också, under hela dagen, fortsätta med att skapa världens längsta strumpeband! Vi började förra året så det kan bara bli längre! OBS! Förändringar i programmet kan förekomma.

PS! Har du massor av udda strumpor så kan du med fördel lämna in dem i foajén på Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Inlämning av dessa udda, men tvättade strumpor, sker måndagen den 16 mars klockan 15.00-17.00.

Varför rockar vi sockorna just den 21/3?

Jo, eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21.

Varför rockar vi just sockor?

Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer”. Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential.

Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle! Varm välkommen att dela dagen med oss.

Barn Ungdom Familj Högtider Gnesta Bibliotek

Plats

Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis