Rocka Sockorna i Gnesta

Den 21/3, på Världsdagen för Downs syndrom, ska hela Sverige rocka sockorna. Det är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Men självklart ska också hela Gnesta rocka sockorna! På biblioteket i Gnesta kommer det att bli strumppyssel och tipspromenad hela dagen. Tillsammans ska vi också, under hela dagen, skapa världens längsta strumpeband! Tillsammans ska vi förvandla Strömmentorget till Strumptorget för en dag.

Har du massor av udda strumpor så kan du med fördel lämna in dem i foajén på Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Inlämning av dessa udda, men tvättade strumpor, sker måndagen den 18 mars klockan 15.00-17.00. 

  • Klockan 17.00-17.55 är det vernissage med fotograf Ulrich Schulte och hans vackra bilder av personer med Down Syndrom. Ulrich är flerfaldig Svensk mästare i porträttfotografering. Fotoutställningen pågår under en vecka på Gnesta bibliotek.
  • Klockan 18.00 blir det högläsning av Johan Johanssons poesi, eventuellt av poeten själv. 
  • Klockan 18.15 är det information med Lotta Kankanpää och Tina Björkas om språkinlärning och genomgång av språkväskor.

OBS! Förändringar i programmet kan förekomma. 

Varför rockar vi sockorna just den 21/3? 
Jo, eftersom Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21.

Varför rockar vi just sockor? 
Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer”. Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential.

Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle.

Barn Ungdom Familj Gnesta Bibliotek

Plats

Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3

Arrangör

Gnesta kommun, Svenska Downföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan

Biljettpris

Fri entré

Senast publicerad 2019-03-11