Jonna Bornemark.

Samtal: Åsa Norman och Jonna Bornemark

Välkommen till ett samtal mellan Åsa Norman och Jonna Bornemark utifrån utställningen, Solen skiner olika beroende på vädret, och Bornemarks bok, Kroppslighetens mystik – en filosofisk läsning av Mechthild av Magdeburg, från 2015.

Jonna Bornemark är docent i filosofi och lektor på Centrum för praktisk kunskap. Under det senaste året har hon publicerat Kroppslighetens mystik – filosofiska läsningar av Mechthild von Magdeburg. Jonna forskar inom fenomenologi, existensfilosofi, religionsfilosofi och praktisk kunskap. Några intresseområden är bildningsfrågor, kvinnan i filosofin, interaktion mellan häst och människa, kroppslighet, mätbarhetens gränser samt relationen mellan erfarenhet och teori. Den 3 augusti 2017 var Jonna Bornemark värd för Sommar i P1.

Samtalet är en del av utställningen Solen skiner olika beroende på vädret. Åsa Norman arbetar som textilkonstnär och är utbildad vid HDK Steneby och Konstfack. Medlem och en av sex grundare i det feministiska konsthantverkskollektivet Den nya kvinnogruppen, DNK.

Föreläsning Konst Gnesta

Plats

Art Lab Gnesta, Bryggerigränd 4

Arrangör

Art Lab Gnesta

Biljettpris

Fri entré

Senast publicerad 2019-02-01