Skottvång på bild

Konsert: Johan Airijoki

Den 14 augusti kommer Johan Airijoki till Skottvång tillsammans med den fantastiske slagverkaren Johan Håkansson. Det vill du inte missa!

Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Spelning för spelningar har publiken växt. Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen Hon vars hjärta var som mitt, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Något som ytterligare spred hans namn för en bredare publik.

Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb är det dags för Johan Airijoki att släppa ett soloalbum. Genom åren har Gällivaresonen byggt upp en lojal skara följare och fler och fler upptäcker hela tiden denna förut dolda norrlandsskatt. Johans musik tas bäst in via hjärtat, ett tonbad av skörhet, skönhet och enkelhet. En röst som kramar om i svåra stunder. Folkliga sagor ur nutidens Norrland ihop och personliga skildringar och tankar om vardagen ramar in hans uttryck. Med ett segel av multipla musikarrangemang hjälper han lyssnaren att fånga vind och vackert segla genom livets allra trassligaste känslor. Nu kommer han till Skottvång som duo tillsammans med den fantastiske slagverkaren Johan Håkansson.

Information om Skottvångs Grufva

Varmt välkommen till en kulturhistorisk oas mitt ute i den vackra Sörmländska landsbygden. Här kan du äta gott, kolla på live-musik (Sveriges bästa live-scen 2014!) med landets finaste artister inom alla genrer, gå på konstrunda, roas av barnunderhållning, besöka Skottvångs gruvmuséum, ta en tur på Sörmlandsleden, besöka Smedjans handelshus, gå på marknad eller vara med när en riktig kolmila tänds.


Dag och tid

  • 14 augusti 2024 kl. 20.00-22.00
Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva, Laxne

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

350 kr