Skottvångs Grufva: Trettioåriga Kriget

Trettioåriga Kriget bildades 1970 i Saltsjöbaden utanför Stockholm och räknas som ett av Sveriges absolut ledande band inom den tyngre progressiva rocken. Bandet gav ut fem album under 70-talet, bland annat den andra LP:n Krigssång, som numera betraktas som en klassiker inom genren. En månadslång Englandsturné 1976 gav bandet gensvar i engelska musiktidningen Melody Maker både i form av lysande recensioner och utnämning till Next Year’s Hope!

Efter att bandet lagt ner vaknade i början av 90-talet intresset på nytt och de gamla LP-skivorna började återutgivas på CD. Flera svenska band uppstod som hämtade sin inspiration ur Krigets musik, exempelvis Änglagård och Landberk. 2003 kom så det nyinspelade albumet Elden av år som var bandets återkomst till musikscenen efter mer än 20 års frånvaro. Det fick ett översvallande mottagande både här hemma och utomlands. Flera recensenter utnämnde det till ett av de bästa återföreningsalbum som gjorts! Sedan dess har Trettioåriga kriget släppt ytterligare tre album och ett fjärde är på väg.

Efter spelningen i Skottvång bär det av till USA för konsert på Sea Prog Fest i Seattle, och senare i höst till Progtoberfest i Chicago. För biljettbokning, se relaterad info.

Trettioåriga Kriget är

Stefan Fredin – basgitarr, sång
Dag Lundquist – trummor, bakgrundssång
Robert Zima – sång, gitarr
Christer Åkerberg – gitarr
Mats Lindberg – keyboards, sax
Olle Thörnvall – texter
Johan Gullberg – visuell design

Musik Laxne Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

220 kr

Senast publicerad 2019-04-12