Spring, Uje, Spring

Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.
I oktober 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan Spring, Uje, spring efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm.

I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev än mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Uje Brandelius, ditt jävla geni! (…) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (…) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin. – Henrik Schyffert
Föreläsning Musik Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

Skottvångs Grufva

Biljettpris

300 kr

Senast publicerad 2019-01-03