Temakväll: Sex, samtycke och relationer.

Hur påverkar nätporr våra unga? Och hur kan vi som är vuxna prata med våra barn om porr, sex, samtycke och relationer? Dessa och många fler frågor får du som är vårdnadshavare svar på under temakvällen den 12 maj klockan 18:30 på Elektron. Anmäl dig till temakvällen Länk till annan webbplats.

Under kvällen föreläser följande personer:

Mikis Kanakaris, ungarelationer.se I en 20 minuter lång digital föreläsning kommer vi få lyssna på Mikis Kanakaris från organisationen ungarelationer.se hur porren påverkar våra unga.

Polisen i Gnesta. Bilder med sexuellt innehåll har blivit allt vanligare bland unga på nätet. Att ”byta nudes” (nakenbilder) sker mellan unga som fått kontakt med varandra via sociala medier. Men det många unga inte vet är att de kan begå brott när de byter bilder med varandra. Det finns också faror med att vara ute på nätet, som när okända vuxna tar kontakt med barn och unga i sexuellt syfte. Detta kallas för grooming. Polisen i Gnesta föreläser för oss om vad som är lagligt/olagligt på nätet och vikten av att du som vårdnadshavare pratar med ditt barn om detta.

Mimmi Broberg och Nina Redeby, skolkuratorer. Om förändringar i läroplanen där sex och samlevnad blir sexualitet, relationer och samtycke. Hur vi i skolan jobbar med det och hur vi kan rusta barn och unga i svåra situationer, samt vikten av att kommunicera kring detta både i skolan och hemma.

Astrid Thörner, familjestödjare, och Åsa Svernemar, barn- och ungdomssamordnare. Astrid och Åsa informerar om socialtjänsten och ungdomsmottagningen och vilket stöd vuxna och unga kan få där.

Johan Skeppstedt, elevhälso- och kvalitetschef i Gnesta kommun. Hur vi arbetar för att öka likvärdigheten gällande undervisning och utbildning inom detta område både på skol- och kommunnivå.

Under kvällen kommer vi ha en fikapaus med gruppdiskussioner där du som är vårdnadshavare har chans att komma med synpunkter och frågor kring ämnet. Avslutningsvis kommer vi försöka besvara frågor och ge er verktyg hur ni kan närma er era barn kring dessa frågor

Moderator under kvällen är Klas Jervfors Turner, rektor på kulturskolan och fritidsgården Chill.

Anmälan: Anmäl dig till temakvällen 12 maj Länk till annan webbplats.

Välkommen!

Föreläsning Gnesta Elektron

Plats

Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis.