Välkommen på barnfilmdag i Gnesta – helt gratis

Så är det dags igen! En biodag för alla barn, 4-12 år, som är helt gratis. Det är Gnesta filmstudio och Film i Sörmland som bjuder på film.

Barnfilmdagen startar klockan 10.00. Då hittar du bland annat clownen Ottilia och hennes märkliga musikmaskin. Clownen Ottilia underhåller i foajén på Elektron. Varmt välkomna!

Dag: Lördagen den 2 december 2017
Tid: Klockan 10.00-15.10 (se fillmtider vid varje film)
Plats: Elektron, Västra storgatan 15, Gnesta
Arrangör: Gnesta filmstudio, Film i Sörmland, Gnesta kommun och organisationen Majblomman

Här nedan kan du läsa mer om varje film och se trailers.

En liten julsaga

Bild från filmen En liten julsaga

Det är adventstider, julförberedelser och alla har fullt upp. I julträngseln tappar Ina bort sin nalle Nonno. Det är början på nallens egna lilla äventyr. Ina blir orolig och undrar om de någonsin ska träffas igen. Men det är ju jul. Och mirakel kan ske! Filmen är främst avsedd för 4-7-åringar i sällskap med vuxen.

Tid: Klockan 10.20
Längd: 58 minuter

Siv sover vilse

Siv och nya klasskamraten Cerisia har blivit goda vänner. När Siv ska sova över hos henne är det mycket som känns ovant och när det äntligen är dags att sova är det inte alls roligt längre. Men två pratglada grävlingar hjälper Siv att hantera det främmande. Filmen är baserad på Pija Lindenbaums barnbok med samma namn. Filmen är främst avsedd för 7-9-åringar.

Tid: Klockan 11.50
Längd: 79 minuter

T.S Spivets fantastiska resa

T.S Spivet bor tillsammans med sin skalbaggetokiga mamma, sin cowboy till pappa och en 14-årig syster som drömmer om att bli Miss America. Själv är han ett tioårigt geni. En dag får han ett oväntat samtal från Smithsons museum i Washington DC som meddelar att han vunnit ett pris för sin senaste uppfinning "den eviga rörelsemaskinen" och att han härmed bjuds in till en gala i hans ära, där han också förväntas hålla tal. Utan att berätta för någon ger han sig nu ut på en resa genom USA för att ta emot sitt pris. Filmen är främst avsedd för 9-12-åringar.

Tid: Klockan 13.40
Längd: 77 minuter

Senast publicerad 2017-11-13