Klimatanpassad konst på Skeppsta hytta

Galleri Skeppsta hytta visar två separatutställningar mellan 13 juli och 28 juli. Bruno Påhlsson från Torshälla visar gränslöst och hållbart måleri (till vänster i bilden). Arkitekten och konstnären Harry Raudsepp visar akvareller och keramiska skulpturer (till höger i bilden). Välkommen till vernissage på Skeppsta hytta och möt konstnärerna som är på plats.

Om konstnärerna

Bruno Påhlsson började måla på 50-talet. Mest skepp och hav. Brunos farfar var kapten på segelskeppet Diana från Härnösand. Bruno Påhlsson växte upp i Härnösand men bor sedan många år i Torshälla i Södermanland. Bruno är autodidakt och besitter en obändig energi samt en förmåga att blåsa in konstens ande i sina målningar. Han använder mycket färg, och ibland träbitar och annat återanvänt material för att bygga upp sina bilder. Remixed media and recyled readymades skulle hans yngre konstnärskollegor säga.

Brunos konst går bokstavligen utanför ramarna. Ramarna ingår oftast i konstverket och kan bestå av kartong, wellpapp, gamla penslar, knappar. Vadhelst som går att återvinna och gjuta nytt liv i. Han växlar manér, liknar ena ögonblicket Bengt Lindström och i nästa Lars Norrman, men är för det mesta oförlikneligt sig själv. O-orolig och rolig. Vid 90 är han vitalare än många samtida konstnärer.

Harry Raudsepp är född 1945 i Stockholm. Svensk arkitekt och konstnär. Harry är arkitekt och diplomingenjör från Tekniska högskolan Stuttgart i Tyskland. Harry lever och arbetar idag både i Sörmland och i Marbella, Spanien. Vid utbildningen i Stuttgart arbetade Harry med stenskulpturer och skulpturer i lergods. Keramik har varit en passion för Harry sen utbildningen i Arkitektur. Sedan 2010 tillbringar Harry vinterhalvåret i Marbella, Spanien, där han gör sina verk på Totem Ceramic Studio. Harrys akvareller är ofta inspirerade av det sörmländska landskapet.

Dag och tid

  • 20 juli 2019 kl. 10.00-17.00
  • 21 juli 2019 kl. 10.00-17.00
  • 27 juli 2019 kl. 10.00-17.00
  • 28 juli 2019 kl. 10.00-17.00
Konst Skeppsta

Plats

Galleri Skeppsta hytta

Arrangör

Skeppsta hytta

Senast publicerad 2019-06-25