vår lokal

Vissalong med Jan Hammarlund och Maria Lindström

En afton som bjuder på både gammal och ny progg med två av genrens banbrytande mästare - Jan Hammarlund och Maria Lindström.

Jan Hammarlund är en äkta världsmedborgare som under hela sitt verksamma liv verkat för att vidga visans horisonter. Vid 23 års ålder introducerade han Violeta Parras visor för Sverige. Tillsammans med Bella Ciao-gruppen har han spridit den italienska visan och med egna visor tar han oss till Schuberts Wien och ett krigsdrabbat Irak. Som tidigt öppen homosexuell och med låtar som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” lade Jan Hammarlund grunden för framtida HBTQIA + visartister och deras visor.

Maria Lindström är sedan 70-talet en välkänd profil och eldsjäl i vissammanhang. Efter att ha ingått i gruppen Husmoderns Bröst och gjort ett antal uppskattade soloshower, albumdebuterade hon i eget namn 1989 och har hittills släppt tio soloalbum.

Hon framför huvudsakligen egen text och musik, men är även hyllad för sina album med Birger Sjöberg-tolkningar och för sina egensinniga tonsättningar av August Strindberg. Hon är en prisad visartist med sylvass penna, humor och en skicklig gitarrist.

Förband: Anita och Ola.

Välkomna!

Musik Övrigt Gnesta

Plats

Vår lokal, Östra Storgatan 2 Gnesta

Arrangör

Vår Lokal

Biljettpris

140 kr, 100 för medlemmar. Biljetter betalas på plats. Bokning av biljetter och bord om du vill äta innan görs på: bokning@varlokal.se