Två flaggor i tyg.

Den ska bölja i vinden, fladdra i brisen

Squid squad är för dig mellan ca 13-25 år i eller runtom Gnesta som är intresserad av klimatfrågor och konst. Vilka frågor är viktigast för dig just nu? Hur kan du uttrycka dem så att de syns i mängden? Och hur kan textila fanor ur historien inspirera vårt arbete? Hur ser en fana ut som vi tillverkar och samlas under idag? Går det att samlas under en gemensam banderoll, och hur ser den i så fall ut?

Vi förbereder oss för framtidens demonstrationer genom att tillverka textila fanor och banderoller med hjälp av konstnären Åsa Norman. Vi ta även hjälp av konsthantverkaren och kvinnorättskämpen Mary Lowndes (1857-1929) som har sagt om banderolltillverkning:

”En banderoll handlar inte om ord, den är inget plakat: överlåt dylikt åt anslagstavlor och reklambärare. En banderoll är något som ska bölja i vinden, fladdra i brisen, ge färgstänk för vår njutnings skull, ömsom visa, ömsom dölja en devis man längtar efter att få tyda: man ska inte läsa den, man ska vörda den.”

Åsa Norman är textilkonstnär. 2019 visades utställningen ”Solen skiner olika beroende på vädret” hos oss på Art Lab Gnesta.

Workshopen är gratis! Anmäl dig via e-post, se relaterad info.

Dag och tid

  • 28 oktober 2020 kl. 10.00-14.00
  • 29 oktober 2020 kl. 10.00-14.00
Ungdom Lovaktiviteter Workshop Gnesta

Plats

Art Lab Gnesta, Bryggargränd 4 i Gnesta

Arrangör

Art Lab Gnesta och Kurioso – en konstfestival för barn och unga, Sörmlands museum.

Biljettpris

Gratis