Aktuellt på Freja Bad & Gym

Här hittar du den senaste informationen om aktuella nyheter, ändrade öppettider eller annan information som kan vara av vikt att veta för dig som gäst hos oss.

Freja Bad & Gym öppnar i augusti

Nu har Gnesta kommun tillsammans med Region Sörmlands smittskyddsläkare gett klartecken att Freja Bad & Gym kan öppna för allmänheten den 16 augusti 2021, under förutsättning att smittspridningen inte ökar. Alla träningskort kommer att aktiveras automatiskt.
Öppettiderna kommer vara ordinarie och vattengympan kommer att starta i mindre grupper, läs mer om vattengymnastik här.
Freja Bad & Gyms egna simskolor startar under september, läs mer om simskolan här.

Träningskort aktiveras

Att vi öppnar först i augusti beror dels på att smittspridningen i Sörmland just nu är fortsatt hög, dels att visst underhåll kommer pågå under vecka 28 till 31.

Alla våra träningskort är för tillfället vilande men kommer att aktiveras automatiskt när anläggningen återigen öppnar. Tänk på är att vi under pågående pandemi inte kan ta emot kontanter.

Stängt för allmänheten

Det var den 6 november 2020 som Freja Bad & Gym stängde för allmänheten på grund av risken för smittspridning av covid-19. Undantag har gjorts för barn och unga som deltagit i skolornas simundervisning.

Vanliga frågor och svar

Kan ni inte öppna för oss som fått båda sprutorna?

  • Vaccinet ger inte ett hundraprocentigt skydd, utan du som är vaccinerad kan både smittas och vara smittbärare. Den 16 augusti 2021 är alla som är friska och inte har symptom välkomna till oss.

Hur smittsäkert kommer det att vara hos er?

  • Alla verksamheter är skyldiga att göra en risk- och konsekvensanalys och vi kommer vidta nödvändiga åtgärder för att undvika att smittan sprids.

Varför har Safiren och badhuset i Nyköping öppet och ni håller stängt?

  • Safiren och badhuset i Nyköping är privata aktörer och har valt att hålla öppet med restriktioner enligt pandemilagen. På rekommendation av Folkhälsomyndigheten, regeringen och regionens smittskyddsläkare ska alla icke nödvändiga kommunala verksamheter hållas stängda för allmänhetens besök.

Kommer ni verkligen att öppna i augusti?

  • Om utvecklingen av covid-19 följer den kurva vi ser nu med minskande smitta och vaccineringen fortsätter som planerat kommer vi att öppna den 16 augusti 2021. Om vi alla hjälps åt att fortsätta hålla avstånd och stannar hemma vid minsta symptom så är förutsättningarna goda.

Covid-19

Freja Bad och Gym är stängt för allmänheten tillsvidare enligt tidigare beslut. Bokad simskola i grupp för barn kommer att genomföras när anläggningen åter kan öppnas. Köpta träningskort aktiveras när anläggningen åter öppnar.

Återköp av kort

2021-03-24
För dig som har ett 6-månderskort eller årskort (13 månader) och som önskar att göra ett återköp från den 6 november till kortets slutdatum, kontakta Freja Bad & Gym på telefon 0158- 275 271 eller på e-post frejabadogym@gnesta.se för tidsbokning med start från tisdagen den 30 mars 2021.

För dig som har köpt kort med friskvårdsbidrag, exempelvis Actiway, är det inte möjligt med återköp.

För dig som vill behålla ditt kort så är det pausat och aktiveras först när anläggningen åter öppnar för allmänheten.