Hagstumosse Idrottsplats

I Gnesta tätort ligger Hagstumosse i ett naturskönt område med idrottsinriktning. Här hittar du bland annat en ishall, fullstor sporthall, el-ljus spår, motionsspår samt gräs- och konstgräsplan.

Här finns också en ungdomsplan och omklädningsrum. På vintern när snön falllit går det bra att åka skidor i området. De spåras så fort snön tillåter. Alla besökare till Hagstumosse Idrottsplats parkerar på asfaltsparkeringen. Det är inte tillåtet att köra över grusplanen till fotbollsplanen eller omklädningsrummen på området. Barnens säkerhet går före bekvämlighet.

Konstgräsplan

Här finns en stor konstgräsplan med belysning, omklädningsrum och en mindre läktare. Det finns totalt fyra omklädningsrum, domarrum och en samlingslokal. Det finns också match- och resultattavla och en hjärtstartare. Vi snöröjjer inte vår konstgräsplan. Föreningar som vill hyra anläggningen kan göra det här. Se relaterad information.

Hagstumosse motionsspår

På Hagstumosse hittar du sammanlagt fem natursköna motionsspår. När skymningen faller kan du springa, jogga eller ta en skön promenad i elljusspåret. Karta för utskrift, se relaterad information. De olika motionsspåren är:

  • El-ljusspår: 3 km
  • 5:an: 5,6 km
  • MTB-bana: 4 km
  • Reflexbana: 5 km