Bild på skillingavallen

Skillingavallen – en plats för alla

Fotbollsspelare, friidrottare, spontanidrottare och motionärer, lagidrottare eller ensam. Ung som gammal – det är på Skillingavallen vi ses.

Skillingavallen ska bokas i förväg för all gruppträning, se kontakt. Föreningar som har bokat tid har förtur till anläggningen. Allmänheten får nyttja anläggningen för eget bruk då det är ledigt. Tänder du belysningen, så glöm inte att släcka efter avslutad träning. Tack för hjälpen.

Vi hoppas att alla som besöker denna pärla är rädd om anläggningen, så att vi kan ha en grind öppen så att alla kan nyttja den för spontanidrott. Skillingavallen hittar du på Dalgatan 43 i Gnesta. Parkering finns på Dalgatan utmed anläggningen.

Här hittar du

  • Naturgräsplan, 9-mannaplan
  • Löparbanor, 340 meter
  • Omklädningsrum
  • Belysning
  • Längdhoppsgrop
  • Zon för olika kastgrenar med kastbur

Ett varv runt banan är 340 meter räknat på innerbanan. Mål är för dessa fyra banor är vid linjen med stora siffror. Upploppet har 6 banor och startlinje för 110, 100, 80 och 60 meter. Målet för dessa banor är vid linje med små siffror. Startlinje finns markerat i banan för 60, 80, 100, 110, 200. 400 och 1500 meter. Likaså markering för häcklöpning, stafettlöpning och samlingspunkt inför start i tävling.

Kastsektor för kula, diskus, slägga, räknas från mitten (en punkt) av kastringen och 20 meter rakt ut och 6 meter till höger och vänster vilket blir totalt 12 meter. Det blir som ett V för kastsektor på gräsplan och sandplan Detsamma gäller för spjutbanan, där finns markerat en linje från mittpunkten och rakt ut på gräsplan.

Det finns två hoppgropar med avstamp för både längdhopp och trestegshopp, en ruta som avstamp för barn. Vid användning av hoppgrop ska sand som åker ut på sidorna av banan sopas tillbaka ner i hoppgroparna. Sand på banorna är mycket olämpligt och sliter på allvädersbanor.