10 saker att upptäcka i Stjärnhov

Västerut i vår vackra kommun går det att upptäcka en hel värld av vacker Sörmlandsnatur och sprudlande landsbygd – i Stjärnhov och dess omgivningar. Det finns en lång lista över njutbara, roliga och spännande aktiviteter. Här är tio av dem:

konstrunda

Gå konstpromenad i naturen vid Ullsta

2022 har 29 utvalda konstnärer tagit sig an uppgiften att presentera konstverk i samspel med naturen vid Lagårn i Ullsta. Ta dig tid och kontemplera både uttrycksfulla installationer på livets många teman och naturens ”källa” att insupa lugn av.

Läs mer: http://www.lagarniullsta.se/

flotte

Åk flotte på Övre Gällringen

Upplev den lugna sjön Övre Gällringen norr om Stjärnhov. Rocklösa gård erbjuder uthyrning av en bekväm flotte med aktersnurra, nästan ljudlös. Glid fram i sakta fart till kluckande vatten och naturens många små ljud. Pausa för en grillning och ta ett dopp i den ljuvliga miljön.

Läs mer: http://rocklosagard.rocklosa.se/bryggbaten/

golf

Spela golf vid Solbacka

Träna dig på den nyanlagda golf-driven vid Solbacka Bys center eller anmäl dig hos Solbacka golfklubb för den klassiska 18-hålsbanan som vetter mot Grytsberg. Här kan du spela på de flesta nvåer och regelbundet anordnas trevliga tävlingar för den som vill ha lite extra spänning.

Läs mer: https://www.solbackagk.se/golfpaket/

badplats

Bada i Kyrksjön vid Dammhagen

En av kommunens mest älskade badplatser är Dammhagen vid Kyrksjön. Fin brygga, badflotte och sandstrand gör denna oas till en familjefavorit. Intill ligger Stjärnhovs IF:s många faciliteter för idrott och med servering. Även kanotuthyrning finns.

Läs mer: https://www.gnesta.se/kulturfritid/gnestaguiden/naturaventyr/bada/dammhagen

lokal handel

Handla gårdsprodukter på Rocklösa gård och Stjärnhovs kaningård

På Rocklösa gård och på Stjärnhovs kaningård kan du handla bästa tänkbara ägg och kött. Förutom egentillverkade produkter förmedlas ett brett urval av ekologiska godsaker från trakten samt en del vilt från Jämtland av fin kvalitet. Allt i idylliska miljöer.

mat

Gå matlagningskurs på Grytbergs säteri

På bildsköna Grytsbergs säteri kan du förutom konferens, weekend, fest och bröllop ägna dig åt matlagningskonst. Här erbjuds kurs i matlagning under ledning av erfarna kockar, där man avslutar med gemensam måltid.

Läs mer: https://grytsberg.se/valkommen/matlagningskurs/

Kontakta säteriet för offert på 0725-50 1682 eller info@grytsberg.se

naten

Paddla på Naten och Båven

Paddla längs den slingriga Natån och njut av vacker natur – en upplevelse för hela familjen oavsett sjövana. Här, mellan sjön Naten och Båven med början i Stjärnhovs samhälle, kan du enkelt ta dig fram i en tätbevuxen dalgång med mycket fågelliv och flora. Natängsån är sagolik med sitt smala och inte så djupa vatten, med träd och buskar som hänger ut över kanoten. Bakom varje krök väntar något nytt.

hembygdsgård

Picknika eller fika vid Gryts hembygdsgård

Missa inte den vackra hembygdsgården i Gryt och bli förflyttad till tiden för Stjärnhovsbygdens födelse. Väl bevarade timmer- och allmogebyggnader omgiven av vacker trädgård och grönska blir fonden för en rogivande picknick med egen kaffekorg. Håll utkik efter händelser i föreningens program här: https://www.hembygd.se/gryts-hembygdsf-rening

solbacka

Spela padel och hitta barnaktiviteter på Solbacka

Den senaste attraktionen på nya Solbacka By är padelbanan som du ser när du kör in mot bilparkeringen. Redan omtyckt är det bra att boka lite i förväg. Solbacka är också en plats för barnen. Här finns alltifrån skattjakt till ansiktsmålning, från lekplats till öppen gymnastikhall och dessutom många lekytor i parkområdet och nere mot vattnet.

Läs mer här: https://solbacka.se/

pizzeria

Ta en matpaus på Bar 57

Ta en pizzapaus på Bar 57 på Dagavägen 11 mitt i Stjärnhov. Den klassiska restaurangen har läcker italiensk meny och har öppet fredag-lördag kl 11-21 och söndag kl 11-19. Mer om Bar 57 kan du lästa om här.