Midsommarfirande i Gnesta kommun

Kom och fira midsommar på någon av våra vackra hembygdsgårdar. Glöm inte att plocka sju sorters blommor, leta upp några lämpliga gärdsgårdar och ät så mycket sill du bara orkar. Välkommen att fira den stora högtiden! Här är våra tips till de öppna festplatserna.

hembygdsgård

Björnlunda hembygdsgård

Välkommen att fira midsommarafton på Björnlunda hembygdsgård. Här kan du spela på chokladhjul, köpa lotter med fina vinster eller få napp i fiskdammen. Här finns även barntombola och ponnyridning. I kaffestugan finns hembakat bröd och fika till försäljning. Även kiosk med varm korv, godis och läsk finns. När midsommarstången rests blir det musik och ringlekar. Hundar bör lämnas hemma.

gryt

Gryts hembygdsgård – Stjärnhov

Hjärtligt välkomna till Gryts vackra hembygdsgård för en trevlig dag tillsammans. Firandet börjar med att gästerna tillsammans klär och reser midsommarstången. Sedan blir det musik, dans och lekar för både ung och gammal. Korv, glass, kaffe och hembakat bröd finns att köpa. Fiskdamm för barnen. Dessutom finns ett stort lotteri med fina vinster.

Hembygdsgården

Frustuna hembygdsgård – Gnesta

På Frustuna hembygdsgård erbjuds ett traditionellt midsommarfirande. Festen börjar med gemensam klädning av midsommarstången, följt av lekar och dans runt densamma. Lekledare finns på plats för de små. Glada melodier spelas som du kan att sjunga med till. Kaffe, hembakat bröd, saft och kaka serveras. Prova även lyckan med lotteriförsäljningen.

Ullevi

Ullevi hembygdsgård – Gåsinge-Dillnäs

Gåsinge-Dillnäs hembygdsförening bjuder in till midsommarfirande vid hembygdsgården. Festen öppnar med dans kring stången till levande musik. Även dans på logen till levande musik. Tombola med många vinster och tipspromenad för barn och vuxna. Försäljning av godis, glass, kaffe och dricka samt krönikor, övriga skrifter och sjalar.

Egen kaffekorg får medtagas, men hundar får tyvärr inte följa med in på området. Stången kläds kvällen innan, ta gärna med vilda blommor.

midsommar

Skottvångs Grufva – Laxne

Välkommen till Skottvångs Grufva för ett traditionellt midsommarfirande. Dagen börjar med barnunderhållning för de små. Sedan kläs midsommarstången för att sedan resas tillsammans. Dragspel, munspel och lekar avrundar dagen. God mat, fika, och glass serveras.