På sommarspaning i Björnlunda

När du färdas på riksväg 57 genom Gnesta kommuns vackra bygder är det lätt att bara åka förbi stationssamhället Björnlunda. Här döljer sig en väl bevarad och typiskt sörmländsk tätort i 1900-talsstil – och här finns mycket att upptäcka.

minigolf

Spela bangolf på proffsbana

Med början i södra änden kommer du till den inbjudande Daga bangolfbana i toppskick, som upplagt för en avkopplande tävlingsrunda för hela familjen. Fråga Björnlunda Resto nedan om öppettider och golfklubbor.

resto

Ät välsmakande bistro- och husmansrätter

Direkt intill ligger den populära vägkrogen Björnlunda Resto, med välsmakande bistro- och husmansrätter. Ett trevligt häng för den matsugna och på tisdagar under sommaren hålls motorträff med många besökare. En fantastisk samling bil- och mc-rariteter går alltid att beskåda. Kolla öppettider här >>> Länk till annan webbplats.

loppis

Fynda på loppis

Vidare på Stationsvägen kommer du till Emilias charmiga sommarloppis, vid korsningen till Ekvägen. Här kan du göra många fynd, inte minst om du har barn. Öppet de flesta dagarna under sommaren.

funpark

Fun Park för alla åldrar

Till vänster på Ekvägen, på andra sidan järnvägsöverfarten, kommer du till Björnlunda Fun Park som drivs av Björnlunda IF. På en mycket välutrustad lek- och sportplats kan barn, ungdomar och vuxna spela basket, fotboll, gå parkourbana, skejta på ramper, träna i utegym och köra en slingrig BMX-bana. Alltid tillgänglig.

sternersborg

Smaka på italiensk gräddglass

En härlig glasspaus kan sedan tas på charmiga Stenersborgs Choklad, som förutom handgjorda chokladvaror erbjuder läcker italiensk gräddglass med roterande meny. Njut av smakerna i den lummiga trädgårdsserveringen. För öppettider, se här >>> Länk till annan webbplats.

theodoras

Inspireras av heminredning

Avsluta promenaden med att få inspiration hos vackra heminredningsbutiken Theodoras Living. En gårdsbutik med presenter och inredning för hem och trädgård, där du också kan köpa te i lösvikt. Öppettider hittar du här >>> Länk till annan webbplats.

jarbells

Tips: Hos ICA Jarbells mitt på Stationsvägen hittar du allt du kan tänkas behöva.