Upptäck pånyttfödda Solbacka

Under Stjärnhovs gamla läroverk Solbacka byggdes ett stort område och många vackra byggnader. Efter skolans nedläggning 1973 har Solbackas öde länge varit osäkert, för att nu på 20-talet väckas till liv i ny skepnad.

I nya Solbacka By har inte minst en hel värld av sommar- och fritidsaktiviteter blivit tillgängliga, mitt i ett av Sörmlands mest idylliska landskap.

restaurang

Familjevänligt med fitness, avkoppling och golfträning

I områdets nybyggda hjärta ligger restaurangen med terrass, loungevåning, avkopplingspool, gym- och fitnesslokaler. Det nya besökscentret ligger direkt intill en nybyggd golf-drive och en renoverad sporthall öppen för alla.

Solbacka By är perfekt för en dagsvisit eller en vecka om man så vill. Familjevänligt och avkopplande, naturskönt och även anpassat för företagweekends inklusive hotell.

padel

Historisk natur, padel och en tur på sjön

Runtomkring i byn kan man gå på historievandring bland de gamla skolbyggnaderna eller på vandring längs naturstigarna. Här erbjuds också många lek- och semesteraktiviteter, som paddelbana, kanot- eller roddbåtstur på Kyrksjön.

rodd

Kul för barn, odlingsintresserade och hundar

Även en lekplats med klätterställning ligger på väg till sjöviken, där man kan ta sig ett skönt dopp från bryggan. På avskild plats finns till och med en Dog Beach Club. Den odlingsintresserade kan även delta i workshopen Vård och beskärning av Fruktträd och Bärbuskar.

center3

Nyöppnat och med långsiktiga mål

Förvandlingen och invigningen 2022 av nya Solbacka By är omfattande och drivs av meriterade Sisyfosgruppen. Trots flera redan fungerande besöksaktiviteter återstår mycket mer av uppdraget att skapa en färdig upplevelsevärld, men också att skapa en plats där aktörer kan slå sig ner i de många utrymmena och tillsammans skapa en långsiktigt levande oas i vår kommun.