Midsommarfirande i Gnesta kommun

Kom och fira midsommar på någon av våra vackra hembygdsgårdar. Glöm inte att plocka sju sorters blommor, leta upp några lämpliga gärdsgårdar och ät så mycket sill du bara orkar. Välkommen att fira den stora högtiden! Här är våra tips till de öppna festplatserna.

hembygdsgård

Björnlunda hembygdsgård

Välkommen till ett traditionellt midsommarfirande med dans och lekar på Björnlunda Hembygdsgård.
Grindarna öppnas kl. 14.00. Det blir sedan musikunderhållning, servering, chokladhjul, tombola, fiskdamm, barntombola och pilkastning. Björnlunda Idrottsförening säljer korv, glass, godis och dricka. Midsommarstången reses under musik kl. 16.00.
Fri parkering. Hunden bör stanna hemma.

Läs mer om firandet i Björnlunda hembygdsgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

gryt

Gryts hembygdsgård – Stjärnhov

Hjärtligt välkomna till Gryts vackra hembygdsgård för en trevlig dag tillsammans. Firandet börjar med att gästerna tillsammans klär och reser midsommarstången. Sedan blir det musik, dans och lekar för både ung och gammal. Glass, korv, kaffe med mera.

Läs mer om firandet i Stjärnhov Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hembygdsgården

Frustuna hembygdsgård – Gnesta

På Frustuna hembygdsgård erbjuds ett traditionellt midsommarfirande. Festen börjar med gemensam klädning av midsommarstången, följt av lekar och dans runt densamma. Lekledare finns på plats för de små. Glada melodier spelas som du kan sjunga med till. Fika finns att köpa; kaffe, hembakat bröd med mera. Prova även lyckan med lotteriförsäljningen.

Läs mer om firandet i centrala Gnesta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ullevi

Ullevi hembygdsgård – Gåsinge-Dillnäs

Gåsinge-Dillnäs hembygdsförening bjuder in till midsommarfirande vid hembygdsgården i Ullevi. Festen öppnar med dans kring stången till levande musik. Även dans på logen till levande musik. Tombola med många vinster och tipspromenad för barn och vuxna. Försäljning av godis, glass, kaffe och dricka samt krönikor, övriga skrifter och sjalar.

Egen kaffekorg får medtagas, men hundar får tyvärr inte följa med in på området. Stången kläds kvällen innan, ta gärna med vilda blommor.

Läs mer om firanden i Gåsinge-Dillnäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

midsommar

Skottvångs Grufva – Laxne

Välkommen till Skottvångs Grufva för ett traditionellt midsommarfirande.
Vi klär midsommarstången tillsammans och dansar sedan in sommaren med ringdanslekar och dragspelsmusik. Värdshuset håller öppet för mat- och fikaservering.

Läs mer om firandet i Skottvång Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.