midsommar

Midsommar i Gnesta kommun 2022

Efter tre år är äntligen midsommarfirandet i Gnesta kommun tillbaka i sin vanliga fulla prakt. På hembygdsgårdarna planeras det och förbereds för klädning av midsommarstänger, dans på logen, lekar och gott att äta. Välkommen att fira den stora högtiden. Här är våra tips till de öppna festplatserna.

Frustuna hembygdsgård – Gnesta

Välkommen till traditionellt midsommarfirande på Frustuna hembygdsgård. Festen öppnar klockan 12 och klockan 13 blir det gemensam klädning av midsommarstången, följt av lekar och dans runt densamma. Lekledare finns på plats. Tolle spelar glada melodier att sjunga med till. Kaffe, hembakat bröd, saft och kaka serveras. Prova även lyckan med lotteriförsäljningen.

Tid: 12.00 – 16.00
Gratis inträde
Ingen föranmälan krävs
Läs mer här Länk till annan webbplats.


Björnlunda hembygdsgård

Välkommen att fira en traditionell midsommarafton på Björnlunda hembygdsgård. Grindarna öppnas klockan 14. Kom och spela på chokladhjul, köp lotter med fina vinster, fiskdamm och barntombola, kiosk med varm korv, godis och läsk. I kaffestugan finns hembakat bröd, bullar, mjuka kakor och andra godsaker till försäljning. Klockan 16 reses midsommarstången under musik, därefter ringlekar kring stången. Ponnyridning ordnas mellan klockan 15 och 17. Hunden bör lämnas hemma.

Tid: 14.00 – 18.00
Inträde: 60 kr. Barn under 15 år samt gäster i folkdräkt kommer in gratis.
Ingen föranmälan krävs
Läs mer här Länk till annan webbplats.


Gryts hembygdsgård – Stjärnhov

Hjärtligt välkomna till Gryts vackra hembygdsgård för en trevlig dag tillsammans. Firandet börjar klockan 11 med att gästerna tillsammans klär och reser midsommarstången. Musik, dans och lekar för både ung och gammal. Korv och glass, kaffe och hembakat bröd finns att köpa. Fiskdamm för barnen. Dessutom finns ett stort lotteri med fina vinster.

Tid: 11.00 – 15.00
Gratis inträde
Ingen föranmälan krävs
Läs mer här Länk till annan webbplats.


Ullevi hembygdsgård – Gåsinge-Dillnäs

Gåsinge-Dillnäs hembygdsförening bjuder in till midsommarfirande vid hembygdsgården. Festen öppnar klockan 13 och 14.30 med dans kring stången till levande musik. Även dans på logen till levande musik med Skogsundarna. Tombola med många vinster, tipspromenad för barn och vuxna. Försäljning av godis, glass, kaffe och dricka samt Krönikor, övriga skrifter och sjalar.

Egen kaffekorg får medtagas, men hundar får tyvärr inte följa med in på området.

Stången kläds kvällen innan klockan 18, ta gärna med vilda blommor.

Tid: 13.00 – 16.00
Inträde: 50 kr. Barn under 15 år och alla klädda i folkdräkt kommer in gratis.
Ingen föranmälan krävs
Läs mer här Länk till annan webbplats.


Skottvångs Grufva – Laxne

Välkommen till traditionellt midsommarfirande på Skottvångs Grufva från klockan 12. Klockan 13 börjar gratis barnunderhållning med Kotte och Vera. Midsommarstången kläs tillsammans vid klockan 14 och reses klockan 15. Dragspel, munspel och lekar med Gunnar Nygren och Bengt Landin börjar vid klockan 15.30. God mat, fika, och glass serveras.

Tid: 12.00 – 17.00
Gratis inträde
Ingen föranmälan krävs
Läs mer här Länk till annan webbplats.