entré och ingång till elektron, gnestas biograf och teater.

Bio och film

I Gnesta kan du gå på bio. På Elektron visas det dagsfärska biofilmer året runt med ett litet uppehåll på sommaren. Här visar också Gnesta filmstudio sina filmer.

Kommunens digitaliserade biograf drivs av en extern entreprenör, Eurostar. De visar dagsaktuella filmer och ibland är det världspremiärer. På Eurostars hemsida kan du boka biljetter och se vilka aktuella filmer som visas. Betalning av biobiljetter sker på plats, kontant eller med kort, i foajén på Elektron. Du hittar Elektron på Västra Storgatan 15 i Gnesta. Aktuella filmer hittar du i evenemangskalendern.

Gnesta filmstudio

Gnesta filmstudio är en medlemsförening som visar filmer på Elektron. Filmerna visas i genomsnitt en gång i månaden med ett uppehåll över sommaren. Ett medlemskap kostar 200 kr och gäller som entré till samtliga filmer som visas under en termin, höst eller vår. Medlemskap kan alltid köpas på plats innan föreställning. Filmstudions program finns att hämta på medborgarkontoret i Gnesta. Programmet hittar du också i evenemangskalendern.

Gnesta filmstudio är också arrangör för den årligt återkommande Barnfilmfestivalen i samverkan med Film i Sörmand. Det är en heldag under hösten då det är gratis filmvisning för alla barn och ungdomar på Elektron i Gnesta.

Filmklubb Laxnegården

Film kan man väl titta på hemma, men delad glädje är dubbel glädje. Här är filmklubben som är en samlingsplats där man ser på film men också träffar sina grannar och andra närboende. Filmklubben i Laxne är för medlemmar. Här visas ett brett spektrum av filmer där medlemmarna får vara med och påverka filmutbudet.