teater

Foto: Lina Nydahl

Teater

I Gnesta kommun finns det plats för scenkonst i alla de slag, allt från dans till teater. Här hittar du de aktörer som arbetar med scenkonst.

Genom Scenkonst Sörmland erbjuds ett stort utbud av teaterföreställningar i skolorna som går under namnet Sörmlandsmodellen. Den garanterar att alla barn och unga i Sörmland och i Gnesta kommun mellan 5-15 år, får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Långsjö teater

En multidisciplinär fri teatergrupp baserad i Gnesta. Med utgångspunkt från deras skilda sceniska bakgrunder inom fysisk teater, berättande, clown och mask, folkmusik och indisk kathakalidans utforskar de hur man effektivast berättar angelägna historier på scenen.

Långsjö teater har sin bas i de gamla Lokstallarna i Gnesta men turnerar flitigt runt om i hela Sverige och ute i Europa. De brukar också arrangera workshops och lovaktiviteter för barn och unga.

Terastella Scen & Film

Ett produktionbolag som gör scenkonst och film med stora idéer och ambitiösa projekt. Terrastella drivs av Magdi Beky Winnerstam som just nu engagerar Dag Andersson för flera projekt, men även ett tiotal andra medarbetare för specifika produktioner.

Salong Central

Ett växthus för scenkonst belägen vid ån i centrala Gnesta. Salong Central är en de-centraliserad plattform för dans, cirkus, teater och musik i periferin av storstaden, i centrala Gnesta och med Terrastella Scen & film i spetsen. Här bor även friteatern Långsjö teater, koreografen Kajsa Wadhia, berättaren Johan Theodorsson och cirkus/dansduon Methinee Wongtrakoon och John Simon Wiborn.

Vi förverkligar drömmen av ett hus som ger hem åt oss alla, en plats för residens och en riktigt bra scen i ett gammalt pannhus med tegelväggar och en lång skorsten! Välkomna kära publik!

Kulturskolan i Gnesta

Det finns drama- och teatergrupper genom Kulturskolan i Gnesta. Kulturskolan erbjuder undervisning i dans, drama och musik. Från och med hösten 2017 erbjuder Kulturskolan musikalundervisning. De vänder sig till alla barn och ungdomar i åldrarna 7-19 år, boende i Gnesta kommun.

Gnestarevyn

Gnestarevyn är en ideell förening som funnits sen 1990. Det är en samling glada och skickliga amatörer som årligen sätter upp en revy med sketcher, sång och dans. Alla som är med har naturligtvis anknytning till Gnesta.
Målet är att göra en så lokal revy som möjligt. Vad har hänt i Gnesta under året som gått? Vad har våra kommunpolitiker haft för sig? Vad har det ”snackats” om i personalrummen under året? Gnestarevyn bjuder på många skratt och är en viktig del av kulturlivet.