Fiske – visst nappar det

I Gnesta kommun finns ett flertal sjöar att fiska i med ett giltigt fiskekort från Gnestaortens Fiskevårdsområdesförening.

Du kan fiska från båt eller strandkanten i Klämmingen, Frösjön, Lillsjön samt Sigtunaån. För dig som vill fiska i Marvikarna och i området kring Åkers Styckebruk rekommenderas att ni besöker Åkersfiske för mer information. Se relaterad info. Giltiga fiskekort är från Gnestaortens Fiskevårdsområdesförening. De finns att köpa hos:

  • Berras jakt & fiske, Ågatan 2, tel: 0158 - 21600
  • Servicecenter, Marieströmsgatan 3, tel: 0158 - 275 666
  • Cirkel-K, Östra Storgatan 71, tel: 0158 - 106 85
  • Pressbyrån, Järnvägsstationen Gnesta, tel: 0158 - 102 01

Från den 1 maj 2019 kan du även köpa fiskekort på www.fiskekort.se/gnestafiskelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Observera att övriga sjöar i Gnesta kommun Sillen, Lockvattnet, Storsjön, Kyrksjön med flera är privata vatten och fiske är ej tillåtet. För sjöarna Båven kan du köpa fiskekort online, se relaterad info, och fiksekort för Likstammen kan köpas på Östermalma.

Det är Länsstyrelsen i Södermanlands län som handlägger frågor kring fiske. I broschyren Fiskeguide Södermanland kan man läsa mer om fiskar och fisket i Södermanland. Broschyren finns på Medborgarkontoret, Marieströmsgatan 3, Gnesta.