Ett barn går balansgång på en lekplats.

Lekplatser – kom ut och lek

I Gnesta kommun har vi runt 20 kommunala lekplatser. Här kan du bland annat klättra i slott, krypa i spännande grottor eller åka linbana. För de lite äldre barnen finns det bmx- och kick-bikebana.

Under 2018 påbörjade vi ett utvecklingsarbete av våra lekplatser i kommunen. Resultatet av det arbetet blev en satsning på våra kommunala lekplatser. Tre av dessa lekparker är större, så kallade temaparker. I Björnlunda är Sjöliden, som ligger vid Kyrksjön, en lekplats med slottstema. För de lite äldre barnen finns det en spontanidrottsplats inte långt härifrån. Där kan du till exempel cykla på en bmx-bana eller åka skateboard. I Laxne, vid Utvägen, har lekplatsen ett balans- och klättertema och i Stjärnhov, vid Häggvägen, är det en grott och upplevelsepark med en hängbro.

I centrala Gnesta finns det 12 kommunala lekplatser. I Thuleparken, finns det en stor lek- och äventyrsplats för alla åldrar. Här hittar du en klätterställning, en lång linbana, studsmattor och roliga gungor. Det går också att åka kick-bike eller skateboard på speciellt anlagda kullar eller spela fotboll på fotbollsplanen. Vill du grilla så går det också bra på de ditställda grillplatserna. Sammanlagt finns det runt 2o kommunala lekplatser att besöka. Passa på att gå ut och leka redan idag.

Vill du göra en felanmälan?

Lekplatserna besiktas årligen. Besiktningen ligger till grund för vårt arbete med att hålla lekplatserna säkra. Vi tar tacksamt emot allmänhetens hjälp med att hålla ögonen öppna och meddela eventuella skador. Felanmäl gärna detta så kan vi snabbt åtgärda det som inte fungerar bra. Se relaterad information.