Vinteraktiviteter i Gnesta kommun

bild på skridskoåkare

Vintern är här med snö och kyla. Med vintern kommer också längtan till att vara ute och njuta av hög och klar luft och ljuset som blir när man blandar snö och sol i en härlig mix.

Ta med lite picknick till pulkabacken eller grilla lite korv i Thuleparken på dom fina grillarna. När snön har kommit går det bra att ta en tur på längdskidorna vid Hagstumosse och dom fint plogade spåren, men se upp när du åker på elljusspåret och korsar vägen!

Skridskor på sjöarna

I Gnesta kommun finns det 180 sjöar och det erbjuder också stora möjligheter att prova på långfärdsskridskor, men har du koll på isen? Den kan vara förrädisk och lömsk. Oavsett om du är ensam eller i sällskap på isen bör du ha med dig följande utrustning:

  • Isdubbar
  • Ispik eller isbill
  • Räddningslina
  • Flythjälp
  • Mobiltelefon

Har du inte kunskap, åk med dom som kan och åk aldrig ensam. För mer information om issäkerhet, se relaterad info.

Längdskidor

På Hagstumosse IP kan du åka längdskidor i elljusspåret och på gärdet bortom gräsfotbollsplanen. När du ser att det är spårat för skidåkning se då till att gå vid sidan om denna spårning. Det gäller dig som promenerar ensam eller med hund. I skidspåren ska det bara vara skidor. Allt om aktuella skidspår, se relaterad info.

Spolade isbanor

Det finns en spolad isbana på multiplan i Björnlunda samt en spolad isbana i Laxne. I Gnesta finns det en spolad isbana på Frönäs bredvid förskolan Solrosen. För dig som besökare är det viktigt att följa de anvisningar som finns på plats. Tänk på att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Tänk på att ...

När du vistas i naturen, du kanske fikar eller äter matsäck, så ta med dig skräpet hem. Man visar respekt för de som bor runt oss när du åker skridskor nära strandtomter. Passa också på att njuta av den vackra natur som omger dig.