Vinteraktiviteter i Gnesta kommun

bild på skridskoåkare

Sakta men säkert kommer det nu snö och kyla. Med vintern kommer också längtan till att vara ute och njuta av hög och klar luft och ljuset som blir när man blandar snö och sol i en härlig mix.

Varför inte ta med lite picknick till pulkabacken eller grilla lite korv i Thuleparken på dom fina grillarna när man åker skridskor på den spolade banan. När snön har kommit tar vi gärna en tur på längdskidorna vid Hagstumosse och dom fint plogade spåren, men se upp när du åker på elljusspåret och korsar vägen!
Man lockas lätt av att ge sig ut på sjöarna när isen lagt sig, men var försiktig, isar är luriga ... och förädiska!

Skridskor på sjöarna

I Gnesta kommun finns det många sjöar och det erbjuder också stora möjligheter att prova på långfärdsskridskor, men har du koll på isen? Den kan vara förrädisk och lömsk, så om du inte har kunskap, åk med dom som kan och aldrig själv!

Längdskidor

På Hagstumosse IP kan du åka längdskidor i elljusspåret och på gärdet bortom gräsfotbollsplanen.

Spolade isbanor

I Gnesta spolas en isbana i Thuleparken. I Björnlunda spolas Spontanidrottsplatsen av Björnlunda IF. Vid Kvarnbackaskolan spolas bollplanen av Stjärnhovs IK.

När det råder bevattningsförbud på vissa orter, eller i hela kommunen så spolas inga isbanor. Därför anläggs inga isbanor i Gnesta tätort, Stjärnhov eller Laxne under vintern 2018-2019.

Välkommen alla stora som små att besöka dessa platser i Gnesta kommun för att åka skridskor.

Tänk på att ...

När du vistas i naturen, du kanske fikar eller äter matsäck så tar du med dig skräpet hem. Man visar respekt för de som bor runt oss när du åker skridskor nära strandtomter. Passa på att njuta av den vackra natur som omger dig!

Senast publicerad 2019-01-21