2019-10-24
gnesta musiksällskaps orkester

70 år med stråkar, cymbaler och blås

I Gnesta kommun har vi sammanlagt 78 föreningar. Om en vecka fyller en av dem 70 år. Föreningen är Gnesta Musiksällskap som firar detta med en gratis jubileumskonsert på Elektron i Gnesta.

Gnesta Musiksällskap bildades 1949 och de första åren utgjorde Stora Hotellet i Gnesta den fasta punkten och orkesterns repetitionslokal. I år fyller föreningen 70 år och firar detta med en jubileumskonsert den 2 november på Elektron. Orkestern kommer att ledas av tre olika dirigenter från olika perioder i orkesterns historier. Likaså kommer gamla orkestermedlemmar upp på scen för att vara med och spela några låtar tillsammans. Har du kanske spelat i Gnesta Musiksällskap tidigare? Då är det dags att ta fram ditt instrument ur gömmorna och hänga med! Gnesta Musiksällskap bjuder nämligen in dig som är tidigare orkestermedlem att delta i konserten, som spelande musiker eller som åhörare.

Spelglädje på hög nivå

Gnesta Musiksällskap är en sinfonietta bestående av 20 fritidsmusiker från Gnesta, Järna och Vagnhärad, allt från stråkar, träblåsare, brassmusiker och slagverkare. Alla som vill får vara med vilket skapar en orkester med mycket spelglädje och skiftande spelnivåer.

Konserten är gratis och det går bra att köpa fika i pausen. Konferencier för dagen är Mats Hammarlöf, dirigenter är Bengt Matsson, Mathias Dahlström, Margareta Persson - Staf och Sten Eriksson. På sång hör ni Annelie Karlsson och Sture Nilsson, saxofon spelas av Mattias Dahlström och på piano är Marie Bengtsson.

Dag: Lördagen den 2 november
Tid: Klockan 17.00-20.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta