2018-01-08

Anmäl dig till Sveriges bredaste musiktävling!

Håller du på med musik? Eller har du kanske ett band och drömmer om att få spela inför en livepublik? Ta chansen att spela på samma scen som Slowgold, Maxida Märak och många fler. Nu är det dags för Imagine, Sveriges bredaste tävling för unga musiker mellan 13 och 21 år.

Syftet med Imagine är att ge unga musiker tillfällen att stå på scen med just den musik de vill framföra. Med Imagine skapas tillfällen för musikalisk utveckling, nya musikaliska erfarenheter och möten. Detta är mer än en tävling och Imagine skall verka som en plattform för ungt musikutövande och arrangörskap.

I Sörmland organiseras Imagine Sörmland av Scenkonst Sörmland i samarbete med lokala arrangörer. Scenkonst Sörmland – länsmusik, teater, dans & film – är en del av Landstinget Sörmland.

En musiktävling öppen för alla

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling, öppen för alla genrer, där unga musiker tävlar i att framträda live inför publik. Uttagningarna sker lokalt och regionalt för att avslutas med en Riksfinal. Steget efter Riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen.

Imagine är en mötesplats för musiker, publik och arrangörer. En arena för att mötas och knyta nya kontakter samt skapa nya musikaliska samarbeten med musiker från hela Sverige och övriga världen.

För att få delta skall man vara mellan 13 och 21 år och tusentals musiker är med varje år. Bland dem som stått på Imagines scener finns idag väletablerade musiker som José González, Laleh, Malena Ernman, Amanda Jenssen, Simon Ljungman, Timo Räisänen och många fler.

Anmäl dig här

Sista anmälningsdagen är onsdagen den 31 januari 2018. Du anmäler dig här via denna länk.länk till annan webbplats Har du frågor kan du kontakta Jenny Magnusson, projektledare för Imagine Sörmland, Scenkonst Sörmland på telefon: 016-12 57 90 eller via e-post.

Lycka till!

Senast publicerad 2018-01-08